Συνεργαζόμενα πανεπιστήμια

Αν και πολύ πρόσφατη, η συνεργασία των πανεπιστημίων-εταίρων που έχουν δεσμευτεί για τον παιδαγωγικό συντονισμό σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έχει ήδη επιτρέψει σε δώδεκα πανεπιστήμια (ορισμένα από τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία εναρμόνισης των πτυχίων και των διπλωμάτων τους) να επωφεληθούν από τη συμβολή της Διεθνούς Σορβόννης…

Εκδόσεις της Σορβόννης

Οι Εκδόσεις της ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ δεν εκδίδουν πολλά, αλλά το κάνουν με καινοτόμο τρόπο. Στο τέλος μιας διαδικασίας που αντανακλά τις νέες συνήθειες του εξειδικευμένου αναγνωστικού κοινού (ρόλος των εταιρικών επιρροών, του οπτικοακουστικού τύπου και των μηχανών αναζήτησης), δίνουμε προτεραιότητα in limine στην ηλεκτρονική έκδοση, αναδεικνύοντας τους συγγραφείς και τα θεμελιώδη μηνύματά τους, και καταλήγοντας τελικά στο έντυπο βιβλίο ως έργο αναφοράς που οι αναγνώστες θέλουν στο καθημερινό τους περιβάλλον και ως πηγή κοινών πεποιθήσεων.

Σύντομα: εισαγωγές βιβλίων, προφίλ συγγραφέων, αποσπάσματα και δωρεάν λήψεις για τους συνδρομητές του Institut SORBONNE, τους καθηγητές και τους μαθητές- σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας!

Εταιρικό φυτώριο

Ορισμένες αναδυόμενες εταιρείες,

στο περιβάλλον

ΣΟΡΒΌΝΝΗ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ

οι ιστορίες επιτυχίας του αύριο!

Επιστήμες της Σορβόννης και οικονομικά

Το τμήμα επιστήμης και χρηματοδότησης της Sorbonne International συνεργάζεται με γιατρούς-επιχειρηματίες, καινοτόμες εταιρείες και δημόσιες ή ιδιωτικές ερευνητικές μονάδες, φέρνοντας τους εφευρέτες, τους δημιουργούς και τους ερευνητές πιο κοντά στους επιχειρηματίες του σχετικού τομέα.

Αλληλεγγύη της Σορβόννης

Από τις απαρχές της, το 1250, η Σορβόννη προσπαθούσε πάντα να διασφαλίσει ότι τα χρήματα δεν θα αποτελούσαν υπερβολικό εμπόδιο στην εκπαίδευση των αποφασισμένων φοιτητών. Όμως, η δωρεάν γνώση έχει κόστος, το οποίο πρέπει να χρηματοδοτηθεί. Το SORBONNE SOLIDARITE, το οποίο διαχειρίζεται από και για τους μαθητές, προσφέρει υποτροφίες για μεμονωμένους αιτούντες και ευκαιρίες διεθνούς συνεργασίας για φοιτητές από συνδεδεμένα πανεπιστήμια.

Πανεπιστημιούπολη της Σορβόννης στην Αφρική

Το « αφρικανικό ERASMUS » είναι καθ’ οδόν! Με τη βοήθεια διδακτορικών φοιτητών και την υποστήριξη πολλών πανεπιστημίων σε 4 αφρικανικές χώρες, το 2024 θα πρέπει να αποτελέσει το οργανωμένο πλαίσιο για διαπανεπιστημιακές ανταλλαγές, ανοίγοντας τα καλύτερα αφρικανικά ταλέντα στη διεθνή σκηνή.

Λέσχη Σκηνοθετών SORBONNARDS & Επαγγελματικές ευκαιρίες

Αναμεταδίδουμε εδώ, δωρεάν και χωρίς καμία υποχρέωση, προσφορές εργασίας, πρακτικής άσκησης, συνεργασίες και άλλες προσφορές από ή δυνητικά απευθυνόμενες σε διεθνείς Sorbonnards .

Πόρτες ανοιχτές για εσάς

Ας προχωρήσουμε μαζί

Το επιχειρηματικό φυτώριο « SORBONNESTART-UP »

Η επικύρωση μιας ιδέας, δυστυχώς, δεν καθιστά μια εταιρεία, και πέρα ​​από μια τεχνολογική καινοτομία, ένα δυναμικό αγοράς, μια εκμεταλλεύσιμη ευκαιρία, είναι απαραίτητο να συγκεντρώσει άνδρες με πολύ διαφορετικές ικανότητες και κατάλληλα μέσα. Αυτό το αναπόφευκτο στάδιο υποδιαιρείται σε διάφορες φάσεις, από πρωτοπόρους έως εξειδικευμένους μάνατζερ.

Η SORBONNESTARTUP θέτει τις πανεπιστημιουπόλεις της στη Γαλλία και αλλού στη διάθεση των ανερχόμενων εταιρειών: η διαδικασία επιλογής είναι τόσο προφανής όσο οπουδήποτε αλλού, αλλά το SORBONNESTARTUP στοχεύει να γίνει μια ουσιαστική ετικέτα για εξειδικευμένους επενδυτές με την πάροδο του χρόνου.

Εργα

«Το τμήμα του Έργου βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού!

τι εχεις στο μυαλο σου?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Συνεχίστε την εξερεύνηση

Μάθηση, τότε τι;

Μάθηση. Η ευχαρίστηση της μάθησης, του να βλέπεις τη δύναμη της γνώσης να εκμηδενίζει την άγνοια, μετατρέποντας τους φόβους σε κατακτημένα εμπόδια. Μετατρέποντας τη γνώση σε χρυσαλλίδα του μαθητή που έχει γίνει ένας μαθητής με αυτοπεποίθηση, αυτοπεποίθηση!

Είναι πολύ περιπέτεια να πετύχεις μια νίκη επί του εαυτού σου και να αναγνωρίζεται αδιαμφισβήτητα από ένα δίπλωμα, έναν επαγγελματικό τίτλο ή μια επιχειρησιακή ευθύνη. Τι γίνεται όμως μετά; Πώς μετατρέπεστε από καταναλωτής γνώσης σε ενεργό, αναγνωρισμένο συνεισφέροντα, χρήσιμο για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, το έθνος σας και την ανθρωπότητα;

Η προσέγγιση με τους άλλους είναι απαραίτητη. Η οικεία πράξη απόκτησης τεχνογνωσίας και διαπροσωπικών δεξιοτήτων, αυτή η προσωπική προσπάθεια που μας ξεχωρίζει από τους άλλους, γίνεται επίσης ένα μέσο εμπλουτισμού του εαυτού μας, μέσω της εμπειρίας που θα μας προσφέρει ο «άλλος» βάζοντάς μας σε θέση να ασκήσουμε γνώση, είτε είναι καλλιτεχνική, επιστημονική, εμπορική ή κοινωνική.

Μη ρωτάτε τι μπορεί να κάνει η χώρα σας για εσάς, ρωτήστε τι μπορείτε να κάνετε για τη χώρα σας! (J.F.KENNEDY)

Τίποτα σπουδαίο δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνος. Το να μένει κανείς πιστός στον εαυτό του ενώ συνεισφέρει στους άλλους απαιτεί πρωτοβουλία από την πλευρά του υπαλλήλου που επενδύει στη δουλειά του με αυτοθυσία, του μεσαίου διευθυντή που ξέρει ότι ο διάβολος κρύβει στην παραμικρή λεπτομέρεια των ευθυνών του, του διευθυντή που ενδιαφέρεται για τις προσδοκίες που του έχουν θέσει οι ψηφοφόροι του και η κοινωνία στο σύνολό του και ο τολμηρός επιχειρηματίας που δεν θα ικανοποιηθεί ποτέ να δει τις γνώσεις του αχρησιμοποίητες και θα λάβει υπόψη την ανάγκη να τελειοποιήσει τις δεξιότητές του ή/και να αναλάβει νέα εγχειρήματα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να υποστηρίζονται και να ενθαρρύνονται με αυτοπεποίθηση.

Η οικογένεια Sorbonnard είναι ανοιχτή, μοιράζεται αξίες που σέβονται τις διαφορές των άλλων, οι οποίες είναι λιγότερες από αυτές που μας ενώνουν.

Και από την κοινή μας επιθυμία να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Κάθε Sorbonnard μπορεί να συνεισφέρει, κάθε Sorbonnard πρέπει να συνεισφέρει.

jc.clairviel, κοσμήτορας.