Universități partenere

Deși recentă, cooptarea universităților partenere angajate în coordonarea pedagogică s-a bucurat de un mare succes și a permis deja unei duzini de universități (dintre care unele sunt în curs de armonizare a gradelor și diplomelor lor) să beneficieze de contribuțiile Sorbonne International….

Publicații Sorbona

Publicațiile SORBONNE nu publică foarte mult, dar o face într-un mod inovator. La capătul unui proces care reflectă noile obiceiuri ale cititorilor specializați (rolul influencerilor corporatiști, al presei audiovizuale și al motoarelor de căutare), dăm prioritate in limine editării electronice, punând în evidență autorii și mesajele lor fundamentale, pentru a ajunge în final la cartea de hârtie ca lucrare de referință pe care cititorii o doresc în mediul lor cotidian și ca sursă de convingeri comune.

În curând: prezentări de cărți, profiluri de autori, extrase și descărcări gratuite pentru abonații Institutului SORBONNE, profesori și studenți; vă mulțumim pentru răbdare!

Pepinieră corporatistă

Câteva companii emergente,

din mediul înconjurător

SORBONA ȘTIINȚE ȘI FINANȚE

poveștile de succes de mâine!

Sorbonne Sciences et Finances

Departamentul Științe și Finanțe de la Sorbonne International lucrează în parteneriat cu doctorii-antreprenori, companiile inovatoare și unitățile de cercetare publice sau private, apropiind inventatorii, creatorii și cercetătorii de antreprenorii din sectorul respectiv.

Solidaritate la Sorbona

Încă de la începuturile sale, în 1250, Sorbona a căutat întotdeauna să se asigure că banii nu vor fi un obstacol excesiv în calea educației studenților hotărâți. Dar cunoașterea gratuită are un cost, care trebuie finanțat. SORBONNE SOLIDARITE, gestionată de și pentru cursanți, oferă burse pentru candidații individuali și oportunități de colaborare internațională pentru studenții din universitățile asociate.

Campusul Sorbona Africa

« ERASMUS african » este pe drum! Cu ajutorul doctoranzilor și cu sprijinul mai multor universități din 4 țări africane, 2024 ar trebui să fie cadrul organizat pentru schimburi interuniversitare, deschizând cele mai bune talente africane către arena internațională.

Club des dirigeants SORBONNARDS & Oportunități profesionale

Reluăm aici, gratuit și fără nici o obligație, oferte de locuri de muncă, stagii, colaborări și alte oferte de la sau care ar putea viza Sorbonnards internaționale .

Uși deschise pentru dumneavoastră

Să mergem mai departe împreună

Pepiniera de afaceri « SORBONNESTART-UP »

Validarea unui concept nu face, din păcate, o companie, iar dincolo de o inovație tehnologică, un potențial de piață, o oportunitate exploatabilă, este necesar să se adune oameni cu competențe foarte diverse și mijloace adecvate. Această etapă inevitabilă se subîmparte în diverse faze, de la pionieri la manageri calificați.

SORBONNESTARTUP își pune campusurile din Franța și din alte țări la dispoziția întreprinderilor în devenire: procesul de selecție este la fel de evident ca oriunde, dar SORBONNESTARTUP își propune să devină în timp o etichetă esențială pentru investitorii specializați.

Proiecte

« Secțiunea Proiecte este în faza de planificare!

ce aveți în minte?

CONTACTEAZĂ-NE!

Continuați să explorați

Învățăm, apoi ce facem?

Învățarea. Plăcerea de a învăța, de a vedea cum puterea cunoașterii anihilează ignoranța, transformând temerile în obstacole stăpânite. De a transforma cunoașterea în crisalida celui care învață și care a devenit un învățăcel sigur pe sine, cu siguranță de sine!

Este o adevărată aventură să obții o victorie asupra propriei persoane și să o vezi recunoscută în mod incontestabil printr-o diplomă, un titlu profesional sau o responsabilitate operațională. Dar ce se întâmplă în continuare? Cum treci de la statutul de consumator de cunoștințe la cel de contribuitor activ, recunoscut, util pentru tine, pentru familia ta, pentru națiunea ta și pentru umanitate?

Atingerea celorlalți devine esențială. Actul intim de dobândire a know-how-ului și a abilităților interpersonale, acest efort personal care ne diferențiază de ceilalți, devine, de asemenea, un mijloc de a ne îmbogăți, prin experiența pe care « celălalt » ne-o va oferi, punându-ne în situația de a ne exercita cunoștințele, fie ele artistice, științifice, comerciale sau societale.

Nu întrebați ce poate face țara voastră pentru voi, întrebați ce puteți face voi pentru țara voastră! (j.F.KENNEDY)

Nimic măreț nu poate fi realizat de unul singur. A rămâne fidel față de tine însuți, contribuind în același timp la ceilalți, necesită inițiativă din partea angajatului care se investește în munca sa cu sacrificiu de sine, a managerului mediu care știe că diavolul se ascunde în cel mai mic detaliu al responsabilităților sale, a managerului care este preocupat de așteptările pe care alegătorii săi și societatea în ansamblu le au de la el și a întreprinzătorului îndrăzneț care nu se va mulțumi niciodată să își vadă cunoștințele nefolosite și va lua în serios necesitatea de a-și perfecționa abilitățile și/sau de a întreprinde noi întreprinderi. Toți acești oameni trebuie să fie susținuți și încurajați cu încredere.

Familia Sorbonnard este una deschisă, care împărtășește valori ce respectă diferențele celorlalți, care sunt mai puțin decât ceea ce ne unește.

Și prin dorința noastră comună de a face din lume un loc mai bun. Fiecare Sorbonnard poate contribui, fiecare Sorbonnard trebuie să contribuie.

jc.clairviel, decan.